Újabb lóembriók Bőszénfán

2018 tavaszán újabb sikeres embrióprogramok zajlottak a Kaposvári Egyetem Vadgazdálkodási Tájközpontjában. Ezek során három ló embriót sikerült kinyerni, kettőt ugyanattól, a Debreceni Egyetem tulajdonát képező, kiváló származással rendelkező kancától.

Az embriók ettől az állattól két ciklusban, áprilisban és májusban, a mosást követően frissen beültetésre kerültek a bőszénfai recipiens kancákba. Mindkét ültetés vemhességet eredményezett, így jövő tavasszal ennek a kancának két csikója is a világra jön, három hét különbséggel, két különböző méntől.

A másik donor kanca Nyírcsahonyból érkezett, tőle egy embriót sikerült kinyerni és frissen átültetni a „béranyába”, amely szintén vemhes lett.

A kancák vizsgálatát, termékenyítését és a recipiensek szinkronizálását dr. Veress Sándor végezte, az embriók mosását és átültetését pedig Zubor Tibor, a Kaposvári Egyetem Embrió-átültető Központjának igazgatója.

Ezek a kancák az idei évben még egy embrióprogramban vesznek részt, majd ők maguk is vemhesítve lesznek. A fenti programok is azt bizonyítják, hogy egy kiváló donornak a biotechnika segítségével egy fedeztetési szezonból 3-4 utódja is megszülethet.

© 2017 Szent István Egyetem Kaposvári Campus, Embrió-átültető Központ. Minden jog fenntartva.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat